Villa Mottura Primitivo di Manduria

€14,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (8)

Villa Mottura Primitivo del Manduria

 

Duivensoort:              Primitivo

Wijnhuis:                    Mottura     

Gebied:                       Puglia    

Land:                           Italië

 

Omschrijving:     

Gemaakt in de provincie Taranto en delen van de provincie Brindisi uitsluitend van de primitivo-druif, een oude variteit die door de Fenicische en Griekse kolonisten rondom de Middellandse Zee werd geintroduceerd. De druiven worden strikt met de hand geoogst. Zij selecteren de trossen zorgvuldig en onderwerpen ze aan een traditionele maceratie van 10-12 dagen op de schil, waarbij de most bij een gecontroleerde temperatuur wordt vergist, met verpompen en delestage. Na de alcoholische gisting volgt door malolactische gisting. De wijn wordt 6 maanden gerijpt in Franse eiken barriques.     

Kleur: Robijnrood  

Geur:  

 

Smaak: 
volle, fluweelachtige, harmonieuze smaak.

 

Wijn & Spijs:      

 Vederwild, konijn, spicy

Oosters, vleeswaren, kip, roodvlees, witvlees

 

Wijnhuis omschrijving:   

Historisch wijnmaker Mottura bevindt zich in Tuglie, in de provincie Lecce in een gebouw dat een typisch voorbeeld is van de laat 19de -eeuwse industriële architectuur.

Zij hebben geïnvesteerd in moderne apparatuur die in de prachtige oude kruisgewelven staat. In de functionele gerestaureerde wijnmakerij komen de wijnen in roestvrijstaal en in eiken vaten op leeftijd, alvorens te worden gebotteld en opgeslagen.

Het wijnhuis in Tuglie heeft een opslagcapaciteit van 8000 hectoliter. Alle ruimtes zijn temperatuur gecontroleerd om een optimaal product te garanderen. Belangrijk want het kan erg warm worden in de provincie Puglia.

De familie Mottura heeft zichzelf altijd ambitieuze doelen gesteld, overtuigd van de expressieve kracht van de inheemse lokale druivensoorten zoals primitivo en negroamaro. Ze zetten zich in voor voortzetting van oude wijnmaaktradities, zoals bij de rosé en Moscato Reale. De directie is in handen van (vader) Antonio Mottura die terzijde wordt gestaan door dochter Barbara (sommelier en afgestudeerd in economie) en Martha (sommelier).

De wijnen van Mottura kenmerken zich door een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding en zijn optimaal inzetbaar als schenkwijn of themawijn in de Horeca. Zeker ook als betaalbare wijnen in de vakhandel.

Voor een verdere kwaliteitsverbetering hebben ze in 2015 wijnmaker Emiliano Rossi gevraagd voor assistentie. Emiliano is een zeer gerespecteerd wijnmaker, die ook wijnhuis Pratello terzijde staat in het noorden gelegen Veneto. Verder worden alle belangrijke taken door de familie Mottura zelf ingevuld.

 

 

 

Land: Italië
Gebied: Puglia
Druivensoort: Primitivo
Wijnhuis: Mottura
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen