Villa Mottura Stilio Primitivo Di Manduria

€18,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (22)

Villa Mottura Stilio

 

Duivensoort:              Primitivo

Wijnhuis:                    Mottura     

Gebied:                       Puglia    

Land:                           Italië

 

Omschrijving:     

De topper van Villa Mottura, een diep donker rood glas wijn die gemaakt wordt van de mooiste en oudste druiven van hun wijngaarden in Manduria, de grand cru van Salento Puglia.

Laat je verrassen door een heerlijk zongerijpte rode wijn vol power en een zachte afdronk!

 

Kleur: 

Robijnrood  

 

Geur:  

De neus toont aroma's van rood jammy fruit, morello-kersen gevologd door walnoten en een subtiele hout toon.

 

Smaak: 

De wijn is fluweel zacht in aanzet barstensvol met rijpe kersen gevolgd door een subtiele vanille toutch en een lange stevige maar toch zachte afdronk. Prachtig zongerijpt en dat proef je!

 

Wijn & Spijs:      


Vederwild, konijn, spicy Oosters, vleeswaren, roodvlees

 

Wijnhuis omschrijving:   

Historisch wijnmaker Mottura bevindt zich in Tuglie, in de provincie Lecce in een gebouw dat een typisch voorbeeld is van de laat 19de -eeuwse industriële architectuur.

Zij hebben geïnvesteerd in moderne apparatuur die in de prachtige oude kruisgewelven staat. In de functionele gerestaureerde wijnmakerij komen de wijnen in roestvrijstaal en in eiken vaten op leeftijd, alvorens te worden gebotteld en opgeslagen.

Het wijnhuis in Tuglie heeft een opslagcapaciteit van 8000 hectoliter. Alle ruimtes zijn temperatuur gecontroleerd om een optimaal product te garanderen. Belangrijk want het kan erg warm worden in de provincie Puglia.

De familie Mottura heeft zichzelf altijd ambitieuze doelen gesteld, overtuigd van de expressieve kracht van de inheemse lokale druivensoorten zoals primitivo en negroamaro. Ze zetten zich in voor voortzetting van oude wijnmaaktradities, zoals bij de rosé en Moscato Reale. De directie is in handen van (vader) Antonio Mottura die terzijde wordt gestaan door dochter Barbara (sommelier en afgestudeerd in economie) en Martha (sommelier).

De wijnen van Mottura kenmerken zich door een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding en zijn optimaal inzetbaar als schenkwijn of themawijn in de Horeca. Zeker ook als betaalbare wijnen in de vakhandel.

Voor een verdere kwaliteitsverbetering hebben ze in 2015 wijnmaker Emiliano Rossi gevraagd voor assistentie. Emiliano is een zeer gerespecteerd wijnmaker, die ook wijnhuis Pratello terzijde staat in het noorden gelegen Veneto. Verder worden alle belangrijke taken door de familie Mottura zelf ingevuld.

 

Land: Italië
Gebied: Puglia
Druivensoort: Primitivo
Wijnhuis: Mottura
Jaar: 2021
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen