Biscardo Neropasso Originale Veneto Rosso

€9,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Duivensoort:            Corvina, Merlot, Cabernet Sauvignon          

Wijnhuis:                 Biscardo           

Gebied:                    Veneto          

Land:                        Italië         

 

Omschrijving:          

De Neropasso wordt gemaakt van Corvinone, Corvina en Cabernet druiven, met de typische "appassimento" methode. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden sinds de Romeinse tijd. De druiven worden voor het persen gedroogd.De nodige ervaring voor het drogen van de druiven voor de Neropasso is nodig. Om een uitstekende wijn te krijgen, is de ‘appassimento’ methode essentieel. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijnmaken.

 

Kleur:                      

Paars rood

 

Geur:                                 

De neus is kruidig ​​met hints van rijp rood fruit, kersen, zwarte kersen en pruimencompote.

 

Smaak:                              

De smaak is sappig in aanzet met een hoge concentratie van pruimen, bramen, gedroogd fruit en afgerond met zwarte bessen en zachte sappige taninnes.

 

Wijn & Spijs:                    

De Neropasso is heerlijk bij wild stoof, gegrild vlees, paddenstoelen en kazen.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Aan het einde van de 19e eeuw had de familie Biscardo belangen in de textielsector, in de wijnbouw en hun grootmoeder Teresa beheerde het "Tre Corone" hotel in Posta.

Het wijnhuis, opgericht in 1878 als Veronese wijnhandelaren, ontwikkelde zich in de eerste decennia van de 20e eeuw dankzij de activiteit van Terenzio Biscardo.

 

In de jaren '30 en '40 was het bedrijf een van de eersten die de Italiaanse markt bereikte door wijnflessen aan restaurants te leveren. Tegelijkertijd betrad het bedrijf de Zwitserse, Engelse en Duitse markt.

 

In de jaren 1950 werd het bedrijf Biscardo een van de belangrijkste bedrijven van Veneto dankzij het harde werk van Luigi Biscardo en door middel van investeringen ten behoeve van het maken en bottelen van wijn. Deze propositie heeft het famlie huis heden ten dagen nog steeds en na een eeuw van wijnbereidingstraditie is de familie Biscardo nog steeds toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van hun wijnen.

 

 

Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: Corvinone, Corvina, Cabernet
Wijnhuis: Biscardo
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen