Nikka from the Barrel

€46,99
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Nikka from the Barrel 0.5L

Distilleerderij:                  White Oak Distellery

Land:                              Japan

 

Omschrijving:

Nikka From The Barrel is een blended whisky die in 1985 werd uitgebracht. De ontwikkeling van deze uitdrukking begon met het doel om volle smaken en rijkdom van whisky te leveren zoals "uit het vat", die alleen blenders kunnen ruiken en proeven. Het geheim achter zijn prachtige smaak is de unieke combinatie van complexe blending, een hoger ABV 51,4% en een "huwelijks"-proces.

De iconische vierkante fles weerspiegelt het concept "een klein blokje whisky" en belichaamt de intense en rijke smaken van de whisky vanbinnen. Lang na de lancering is deze fles nog steeds tijdloos en staat bekend om zijn ultieme eenvoud.

 

Kleur: 

Donker goud

 

Geur: 

Bloemig en fruitig, abrikoos, citrus en sinasappel, met een klein beetje kruidigheid. 

 

Smaak: 

In de mond een stevige smaak met kruiden en een tint eikenhout, daarna gekarameliseerd fruit, zoals sherry, sinasappel en appeltjes. Met een lange afdronk met fruit, vanille, eiken en cacao aroma's.

 

Distilleerderij omschrijving: 

Het is een blended vanuit twee verschillende distileerderijen, Yoichi distillery en Miyagikyo distillery. 

Yoichi: Masataka Taketsuru, de eerste Japanner die het whisky maken in Schotland beheerste, waardeerde het klimaat en de natuurlijke kenmerken van het noorden. Yoichi, de door Masataka gekozen plaats, lag dicht bij de zee, aan drie kanten omgeven door bergen en in veel opzichten vergelijkbaar met Highland in Schotland. Een koud klimaat met een passende luchtvochtigheid, frisse schone lucht en vers water - alles wat nodig was voor zijn ideale whisky was er. De nabijheid van de zee is een van de onderscheidende kenmerken van Yoichi. De zeebries geeft tijdens de rijping een zilte hint aan de whisky.

Miyagikyo: Masataka wilde zijn blend complexer maken door de verscheidenheid aan whisky's uit te breiden. In 1967 verkende hij het noordelijke deel van het hoofdeiland om een ​​andere ideale locatie te vinden voor zijn tweede distilleerderij. Hij kwam een ​​prachtig mistig dal tegen, omringd door bergen en op een kruising van twee schone rivieren. Toen hij eenmaal het water uit een van de rivieren probeerde, wat nu de waterbron is, was hij zo onder de indruk en besloot hij er meteen een distilleerderij te bouwen. De naam van de rivier was toevallig de Nikkawa-rivier.

Land: Japan
Soort: Blended
Destilleerderij: Yoichi en Miyagikyo distillery
Inhoud: 0.5L
Alcoholpercentage: 51,4%
Botteling: Nikka
0 sterren op basis van 0 beoordelingen