Pratello Mille 1

€22,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (18)

Duivensoort:   Rebo                   

Wijnhuis:        Pratello                   

Gebied:          Lombardije                   

Land:             Italië                    

 

Omschrijving:          

Traditie en innovatie. Het druifras Rebo is de traditie van het gebied, (kruising van Teroldego en Merlot) de auto staat voor innovatie en is een homage aan made in Italy, lekker en leuke uitstraling.

 

Kleur:                                 

Kersen rood

 

Geur:                                 

De geur is duidelijk aanwezig met veel tonen van kersen, bramen, bosaardbeien en krenten gevolgd door een lichte hint van houttonen.

 

Smaak:                              

De smaak is overweldigend met een spannende afwisseling tussen robuust en verfrissend fruit afgerond met delicate smaakvolle taninnes en een subtiele houttoets.

 

Wijn & Spijs:                    

regionale risotto met aardappel en casolet of lam ook harde kaas en pasta/deegwaren

 

Wijnhuis omschrijving:     

Familiebedrijf Pratello is gelegen aan de zuidwestzijde van het Gardameer. Hier werkt men al sinds 2004  100% biologisch en gecertificeerd. Volgens eigenaar Vicenzo Bertola was dit een logisch gevolg van hun levensbeschouwing. De bijzonder fraai gelegen azienda geldt als het bio-voorbeeld voor de omgeving. Een echt familiebedrijf, iedereen doet mee, van mama in de keuken van het restaurant tot Vicenzo in het wijndomein.

Met recht zijn ze trots op wat er nu staat: van kamers, restaurant met zalen en wijndomein. Alles picobello in orde, een feest om te bezoeken en te logeren! (zie: pratello.com). Pratello produceert, op basis van authentieke druiven als rebo, manzoni, gropello en lugana echte gebiedstypische wijnen. Allemaal zeer overtuigend en expressief. Logisch: de wijnmaker Emiliano Rossi (Ca dei Frati) staat zeer hoog aangeschreven en experimenteert graag met nieuwe technieken in combinatie met toepassing van natuurlijke gisten. Een echt wijnwonderkind!

Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: Rebo
Wijnhuis: Pratello
Jaar: 2018
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen