Redbreast 12 years

€53,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Redbreast 12 years

Kleur

Amber goud

Geur

De neus is kruidig ​​met fruitig aroma's en duidelijke tonen van geroosterd hout.

Smaak

De aanzet is vol van smaak en complex. Het mondgevoel zijdezacht met een mooie balans van kruidige en fruitige sherry sherry tonen met op het randje subtiele getoaste smaken.

 

De distilleerderij

Al meer dan een eeuw is Redbreast trouw gebleven aan de Ierse Pot Still-whiskytraditie. Tegenwoordig wordt het beschouwd als de banchmark deze typische stijl voor het maken van Ierse whisky.

Single Pot Still Whisky wordt al bijna tweehonderd jaar beschermd en gekoesterd onder het toeziend oog van de Midleton-distilleerderij. En Redbreast wordt met trots beschouwd als de meest kenmerkende expressie van deze Single Pot Still-kunst.

Ierse whisky wordt gemaakt met behulp van een mash bill van een mix van gemoute en ongemoute gerst die voornamelijk afkomstig is van boerderijen in de regio Munster rond onze distilleerderij.  De Midleton-distilleerderij is een van de weinige ter wereld die ongemoute gerst gebruikt. Dat was echter niet altijd het geval, aangezien dit de traditionele manier is om Ierse whisky te maken sinds de 19e eeuw.

Het zachte, heldere water dat door de distilleerders van Midleton Distillery wordt gebruikt, is afkomstig van de Dungourney River. Deze betrouwbare rivier ontspringt in de weelderige groene heuvels van het naburige Clonmult en stroomt door een diepe vallei terwijl het zijn weg vindt naar de zee bij het nabijgelegen dorp Ballinacurra, anderhalve kilometer buiten de stad Midleton. Het bestaan ​​van deze rivier was een van de kritische factoren die leidden tot de locatie van de distilleerderij in Midleton. Een ander uniek kenmerk van de distilleerderij in Midleton is het feit dat het boven een enorm ondergronds spelonkachtig kalksteensysteem ligt. De overvloed aan grotten zorgt voor een overvloedige toevoer van koel ondergronds 'cavern'-water waaruit de distilleerder kan putten als dat nodig is. 

De whiskey is volgens Iers gebruik 3 maal gedestilleerd in koperen Pot Stills uit een drie keer gedestilleerd waarna deze tussen de 80 en 85% alcohol bevat voordat deze in het houten vat gaat. Vervolgens rijpt de spirit op europese eikenhouten sherry vaten en Kentucky bourbon vaten. Vervolgens worden deze samengebracht in de fles om zijn eigen karakter te verkrijgen.

Land: Ierland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Redbreast
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 40%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen