Ruinart Blanc de Blancs + Second Skin

€89,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (10)

Ruinart Blanc de Blancs

Duivensoort:                       Chardonnay

Wijnhuis:                            Ruinart

Gebied:                              Côte de Blancs en Montagne de Reims

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

De druiven worden met de hand geplukt, voornamelijk van de Côte de Blancs en Montagne de Reims. Na vergisting in rvs tanks rijpen de flessen tot 3 jaar in de majestueuze kelders. Pas met rijping toont de chardonnay zijn volledige aromatische rijkdom. De assemblage bevat 20% à 25% reservewijnen uit de twee voorgaande oogstjaren. Ruinart Blanc de Blancs is verfijnd, fris, levendig, puur en licht.

 Al met al één van de aller mooiste Blanc de Blancs die er is!

Kleur:   

Bleke goud gele kleur

 

Geur:    

Een eerste bijzonder intense neus met noten van vers fruit, in het bijzonder rijpe citrusvruchten. Een tweede verfijnde en bloemige neus met noten van witte bloemen en fruit (witte perzik, ananas).

 

Smaak: 

Een soepele, harmonieuze en intens volle aanzet in de mond. Een niet-overdreven volle smaak ondersteund door een aangename frisheid. Toetsen van nectarine, citrusvruchten

 

Wijn & Spijs:      

Aperetief, bij zee en schaaldieren

 

Wijnhuis omschrijving:      

Geïnspireerd op de visie van de Benedictijner monnik Dom Thierry Ruinart, begint zijn neef Nicolas Ruinart op 1 september 1729 naast de textielhandel ook met handelen in Champagne. Dit is dan ook het moment waarop Ruinart officiëel wordt geboren en dat maakt het het oudste champagnehuis ter wereld. In de vijf kwaliteiten champagne van Ruinart vormt de chardonnay druif de ‘gouden draad’ met z’n levendige, frisse aroma’s en pure smaak.

Ruinart is bovendien al sinds 1896 sterk verbonden aan contemporary art en design en is te vinden op toonaangevende beurzen over de hele wereld zoals ARCO, London Design en Art Basel.

 

Tevens zijn de bekende Creyares (piramide vorimige mergelgrotten onder de stad) waarin Ruinart zijn champagnes laat ouderen opgenomen in de lijst van het UNESCO wereld erfgoed.

 
 
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen