Ruinart R Brut

€64,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Ruinart R de Ruinart Brut

Duivensoort:                       Chardonnay

Wijnhuis:                            Ruinart

Gebied:                              Côte de Blancs en Montagne de Reims

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

Deze brut champagne is samengesteld uit 40% chardonnay, 55% pinot noir en 5% pinot meunier. 20% à 25% bestaat uit reservewijnen uit de twee voorgaande oogstjaren.
De druiven worden met de hand geplukt en vergist in rvs tanks. De dosage is 9 gr/l. De compositie van R de Ruinart resulteert in een harmonieuze balans tussen frisheid en volheid, met
een verfijnd en rond mondgevoel.

 

Kleur:   

Bleke geel met een goude zweem

 

Geur:    

In de aanzet fijne en frisse, fruitige neus doordrenkt met wit vruchtvlees (peer, renetappel), abrikoos alsook hazelnoten en
verse amandelen. Enkele bloemige en gekruide noten zorgen voor eenextra complex karakter. Deze wordt gevolgd door een mooie en intense geur met een zoetere en meer koekjesachtige basis.

 

Smaak: 

Zeer overtuigende aanzet in de mond. Een evenwichtige, vrij volle champagne met in de aanzet met aroma’s van rijpe vruchten als appel en perzik gevolgd met een mooie toutch brioche. Een lange zachte maar toch ook zeker verkwikkende afdronk maakt de smaak compleet.

 

Wijn & Spijs:      

Aperetief, bij zee en schaaldieren

 

Wijnhuis omschrijving:      

Geïnspireerd op de visie van de Benedictijner monnik Dom Thierry Ruinart, begint zijn neef Nicolas Ruinart op 1 september 1729 naast de textielhandel ook met handelen in Champagne. Dit is dan ook het moment waarop Ruinart officiëel wordt geboren en dat maakt het het oudste champagnehuis ter wereld. In de vijf kwaliteiten champagne van Ruinart vormt de chardonnay druif de ‘gouden draad’ met z’n levendige, frisse aroma’s en pure smaak.

Ruinart is bovendien al sinds 1896 sterk verbonden aan contemporary art en design en is te vinden op toonaangevende beurzen over de hele wereld zoals ARCO, London Design en Art Basel. 

Tevens zijn de bekende Creyares (piramide vorimige mergelgrotten onder de stad) waarin Ruinart zijn champagnes laat ouderen opgenomen in de lijst van het UNESCO wereld erfgoed.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen