SGJ Spatburgunder

€11,75
Beschikbaarheid: Op voorraad (13)
Levertijd: 1-3

Duivensoort:      Pinot Noir            

Wijnhuis:           Siegbert                

Gebied:              Baden      

Land:                 Duitsland       

 

Omschrijving:          

Deze robijnrode Pinot Noir heeft een fluweelzachte smaak en verrassingen met hints van kersen, zwarte bessen, fijne vanille en chocolade. Harmonisch geïntegreerd tannines zorgen voor een verleidelijke, langdurige afdronk. Ook heerlijk net even 20 minuten teruggekoeld in de koelkast!

 

Kleur:                                 

Robijn rood

 

Geur:                                 

De neus is aangenaam en verrassend met veel donker fruit met veel kersen, zwarte bessen afgerond door sappige vanille tonen.

 

Smaak:                              

Fluweelzachte smaak en verrassingen met hints van kersen, zwarte bessen, fijne vanille en chocolade. Harmonisch geïntegreerd tannines zorgen voor een verleidelijke, langdurige afdronk.

 

Wijn & Spijs:                    

Uitstekende begeleiding bij kalf, rundvlees, lam, wild en kaas.

 

Wijnhuis omschrijving:     

SGJ staat voor Siegbert, Gerold en Josef. De tradities achter deze wijnen zijn gebaseerd op passie en kwaliteit gekoppeld met kennis/expertise. De passie voor wijn maken heeft onze familie verenigd voor drie generaties. De grootvader Joseph, de vader Gerold en (klein)zoon Josef. De familie traditie bestaat sinds 1936 en is wordt tot de dag van vandaag met erg veel enthousiasme gedragen. Wijn betekend voor de Siegberts niet alleen maar plezier maar ook beleving! 

De wijngaarden in Baden zijn de warmste van Duitsland, dit zorgt voor de optimale rijping van de druiven en veel ontwikkeling van fruittonen. In de wijngaarden worden met een duitse strakke hand bewerkt en bewaakt zodat hier alleen het zuiverste fruit vanaf kan komen. Joseph heeft zijn wijngaarden in vele honderde kleine plotjes verdeeld tot zo groot/ klein als 50 liter waardoor alle druivenstokken op de voor hun ideale manier worden bewerkt, gesnoeid en geoogst.

Bimmerle is de meest bekroonde wijnproducent uit Baden en dat is niet voor niets!

 

Land: Duitsland
Gebied: Baden
Druivensoort: Pinot Noir
Wijnhuis: Bimmerle SGJ
Jaar: 2018
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 13,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen