Smokehead Sherry Cask Blast

€76,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Smokehead Sherry Bomb is een krachtige en uitgesproken single malt whisky afkomstig van het eiland Islay, bekend om zijn rokerige en complexe smaken. Deze whisky heeft een intense en diepe amberkleur, die zijn rijping in zorgvuldig geselecteerde sherryvaten onthult.

In de neus biedt Smokehead Sherry Bomb een rijke en intrigerende mix van rokerige tonen, gecombineerd met weelderige aroma's van donkere chocolade, gedroogd fruit, rozijnen en sinaasappelschil, die allemaal voortkomen uit de invloed van de sherryvaten. Bij het proeven domineert de rokerige karakter van Islay, met krachtige tonen van turfrook, zeezout en pekel, perfect in balans met zoete hints van rijpe pruimen, rozijnen, karamel en specerijen. De textuur is vol en olieachtig, wat bijdraagt aan de complexiteit en diepte van de smaakervaring. De afdronk is lang en verwarmend, met een mooie balans tussen rokerige en zoete tonen.

Smokehead Sherry Bomb is een gedurfde keuze voor liefhebbers van rokerige whisky's die op zoek zijn naar een extra dimensie van complexiteit en rijkdom, dankzij de invloed van de sherryvaten die deze single malt een unieke en onderscheidende smaak geven.

Land: Schotland
Soort: Single Malt
Destilleerderij: Ian Macleod
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 48%
Botteling: Smokehead
0 sterren op basis van 0 beoordelingen