The Holy snail Sauvignon Blanc

€13,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (19)

Duivensoort:                       Sauvignon Blanc

Wijnhuis:                            Joël Delaunay

Gebied:                               Loire      

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De naam zegt het al; Holy Snail! De wijngaarden liggen vol met kalkrijke fossielen van grote zeeslakken. Deze geven de Sauvignon een heerlijk sappig en knisperend karakter.

Drievoudig winnaar van desmaaktest gehouden door de KLM en uitgevoerd door Thérèze en Jonnie Boer. Should we say more?

Kleur:                                 

Bleek

Geur:                                 

De neus heeft een expressieve geur die grapefruit, kruisbes, peer, verse limoen en een subtiel vleugje tropisch fruit combineert.

Smaak:                              

De smaak is verkwikkend met tonen van fris witfruit en gaat verder in de mond waar de wijn vlezig en rond is met een delicate toets van zoetheid. Het is een frisse, zachte en geparfumeerde Sauvignon Blanc.

 

Wijn & Spijs:                    

De Holy Snail Sauvignon Blanc is een heerlijke begeleider bij witvis, schaal en schelpdieren maar ook heerlijk om gewoon zo van te genieten.

 

Wijnhuis omschrijving:      

Achter de naam van Domaine Joël Delaunay schuilt tegenwoordig die van de huidige eigenaar en wijnmaker Thierry Delaunay. Thierry nam in 2004 de leiding van het wijngoed over van zijn vader Joël. Dat wijngoed ligt vlakbij de Cher, een zijrivier van de Loire die door Touraine stroomt. Met de wetenschap dat Touraine het gebied bij uitstek is van frisse en elegante wijnen streeft Delaunay ernaar deze eigenschappen optimaal in zijn wijnen tot uitdrukking te laten komen.

Van de in totaal 7 druivenrassen waarmee Delaunay werkt, is de sauvignon blanc de belangrijkste. De sauvignon is niet voor niets de signatuurdruif van de regio Touraine, goed voor even expressieve als tintelende wijnen. Je zou zelfs mogen spreken van een oertype Sauvignon. Delaunays wijngaarden liggen grotendeels op bodems van kalkhoudende klei met silicium, in de streek zelf perruches genoemd. Ze verlenen met name aan witte wijnen een hoge mate van finesse en spanning.

Land: Frankrijk
Gebied: Loire
Druivensoort: Sauvignon Blanc
Wijnhuis: The Holy Snail
Jaar: 2021
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12,5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen