Timorous Beastie

€55,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (5)
Douglas Lang's Timorous Beastie is een blended malt Scotch whisky die bekend staat om zijn rijke en complexe karakter, samengesteld uit verschillende single malts.
 
Kleur:
Timorous Beastie heeft doorgaans een heldere, gouden kleur met mogelijk wat amberachtige tinten. De kleur wordt beïnvloed door de combinatie van diverse single malts die in de blend zijn opgenomen.
 
Geur:
Het boeket van Timorous Beastie is levendig en aromatisch. Je kunt hints van fruitige tonen zoals peren en appels waarnemen, vergezeld van lichte florale tonen. Bovendien kunnen er subtiele kruidige en honingachtige aroma's zijn, die bijdragen aan de complexiteit van de geur.
 
Smaak:
De smaak van Timorous Beastie is over het algemeen vol en evenwichtig. Je kunt tonen van rijp fruit, zoals perziken en abrikozen, tegenkomen, samen met een vleugje vanille en karamel. De smaak kan ook enigszins kruidig zijn, met hints van kaneel en nootmuskaat. De verschillende malts dragen bij aan de gelaagdheid van de smaak, waardoor het een boeiende drinkervaring is.
 
Over Douglas Lang:
Douglas Lang is een onafhankelijke bottelaar, wat betekent dat ze geen eigen distilleerderij hebben, maar in plaats daarvan whisky selecteren van verschillende distilleerderijen om hun blends te creëren. Timorous Beastie bevat single malts van hoogwaardige distilleerderijen, waardoor het een representatieve mix van Schotse whisky is. De specifieke distilleerderijen en regio's die in de blend worden opgenomen, kunnen variëren, wat bijdraagt aan de unieke identiteit van deze whisky.
Land: Schotland
Soort: Blended Malt
Destilleerderij: Douglas Lang
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46.8%
Botteling:
0 sterren op basis van 0 beoordelingen