Porto Valdouro 10 Years Old Porto

€17,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (9)

Duivensoort:       Tawny              

Wijnhuis:           Valdouro                 

Gebied:              Porto                

Land:                 Portugal                

 

Omschrijving:          

De 10 jaar oude Ports zijn oude Tawnies met een grote complexiteit en de typische aroma's en smaken van houtgerijpte Ports, met veel noten en karamel. Valdouro 10 Year Old is gemaakt van geselecteerde rode Ports geteeld in de beste wijngaarden van de Douro-vallei.

De wijn rijpt in kleine eikenhouten vaten, die over het algemeen ongeveer 630 liter bevatten, waar er een relatief klein volume wijn is in vergelijking met de oppervlakte van het vat, dus het contact met het hout is verhoudingsgewijs groter. Terwijl het rijpt in vat, verliest Tawny Port geleidelijk de dieprode 'robijnrode' kleur van de jeugd en krijgt het de verleidelijke amberkleurige tint die bekend staat als 'tawny'. Tegelijkertijd wordt de wijn geleidelijk zachter en milder, en worden de aroma's rijker en complexer.

 

Kleur:   

Robijn Rood

 

Geur:    

Harmonieus

 

Smaak: 

Een harmonieuze en elegante, uitgebalanceerde wijn die de frisheid van rijp fruit combineert met de rijke aroma's van rozijnen, dadels en jam.

 

Wijn & Spijs:      

De Valdouro 10 Year Old Tawny is een heerlijke dessertwijn en harmonieert bijzonder goed met smaken van amandelen, wilde bessen of donkere chocolade. Je kunt het ook combineren met rijke, blauw geaderde kazen. Het is uitstekend aan het einde van de maaltijd, als hoogtepunt van een gezellige avond, alleen of met walnoten of geroosterde amandelen.

 

Wijnhuis omschrijving:   

Valdouro is een klein huis uit de zeer hoog aangeschreven Taylors Fladgate groep. Zij zitten in het mooiste stuk van de port regio namelijk Nova de Gaia. Dit zijn de hoogst gelegen wijngaarden van het gebied welke ook staan op de Unesco erfgoed lijst. Al met al een klein maar heel plezierig porthuis met een waanzinnige prijs kwaliteit!

Land: Portugal
Gebied: Porto
Druivensoort:
Wijnhuis: Valdouro
Jaar: n.v.
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 20%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen