Porto Valdouro Tawny Porto

€9,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (14)

Soort:                Tawny             

Wijnhuis:           Valdouro                 

Gebied:              Porto                

Land:                 Portugal                

 

Omschrijving:          

Wanneer Tawny rijpt in het vat, verliest Tawny Port geleidelijk de dieprode 'robijnrode' kleur van de jeugd en krijgt het de verleidelijke amberkleurige tint die bekend staat als 'tawny'.

Tegelijkertijd wordt de wijn geleidelijk zachter en milder, en worden de aroma's rijker en complexer. Na drie jaar rijping worden de wijnen een paar maanden voor het bottelen gemengd voor balans en harmonie.

Kleur:   

Robijn Rood

 

Geur:    

Neus van rijp, zacht fruit met aroma's van vijgen en pruimen, afgezet met een aantrekkelijk houtachtig en kruidig ​​karakter.

 

Smaak: 

Zacht en rond in de mond, vol rijke jammige smaken.

 

Wijn & Spijs:      

Tawny maakt een heerlijke dessertwijn en combineert bijzonder goed met smaken van amandelen, bessen of donkere chocolade. Het kan ook worden genoten als aanvulling op rijke kazen met blauwe aderen. Het is uitstekend aan het einde van de maaltijd, als bekroning van een gezellige avond, alleen geserveerd of met een bord walnoten of geroosterde amandelen.

 

Wijnhuis omschrijving:   

Valdouro is een klein huis uit de zeer hoog aangeschreven Taylors Fladgate groep. Zij zitten in het mooiste stuk van de port regio namelijk Nova de Gaia. Dit zijn de hoogst gelegen wijngaarden van het gebied welke ook staan op de Unesco erfgoed lijst. Al met al een klein maar heel plezierig porthuis met een waanzinnige prijs kwaliteit!

Land: Portugal
Gebied: Porto
Druivensoort:
Wijnhuis: Valdouro
Jaar: n.v.
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 20%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen