Venea Vestigo

€13,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (25)

Duivensoort:    Montepulciano                

Wijnhuis:        Venea                   

Gebied:           Abruzzen Venea                     

Land:              Italië                   

 

Omschrijving:          

Bramen en bessen zitten volop, samen met wat laurier en kruidigheid, in de Vestigo Montepulciano d'Abruzzo. Bovendien is deze Italiaan energiek en goed gevuld. Deze primadonna, pardon primovino, werd in het behoorlijk bergachtige gewest Abruzzo vervaardigd door de milieubewuste familie Paolucci. Vondst september 2013.

 

Kleur:                                 

 

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                              

Bramen en bessen zitten volop, samen met wat laurier en kruidigheid

 

Wijn & Spijs:                    

Nagel- en komijnekaas, rood vlees, lam, harde kaas, varken, pasta/deegwaren, (veder)wild, zachte romige kaas

 

Wijnhuis omschrijving:     

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap. De liefde die de familie Paolucci al 3 generaties heeft voor de natuur en hun land. Met als doel de vriendschap van de natuur terug te betalen door met de grootste zorg druiven te laten groeien en er wijn van te maken. Aandacht en respect is nodig om deze manier van het omgaan met de natuur over te brengen op de komende generaties. De hele familie van ouders tot kinderen, oom en zelfs een neef is betrokken bij het wijn maken. Sinds deze generatie, de vorige generaties leverden hun druiven aan de coöperatie, wordt er zelf wijn gemaakt. Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.

Land: Italië
Gebied: Abruzzo
Druivensoort: Montepulciano    
Wijnhuis: Venea
Jaar: 2019
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen