Venea Prisma Pecorino

€13,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (7)

Duivensoort:   Pecorino

Wijnhuis:        Venea                   

Gebied:           Abruzzen Venea                     

Land:              Italië                   

 

Omschrijving:          

Pecorino is zo een druif waar de spanning vanaf spat.

Deze wijn kenmerkt zich door een volwassen, complexe en overtuigende stijl. De aroma's gaan van gele appel, meloen, perzik tot tropische geuren van mango, papaja en typische gele bloemen.

De smaak drukt zich uit in volheid, goede body, een zachte delicate zuurgraad en elegantie.

Oorsprong van de druiven: De druiven worden geteeld in Fossacesia, waar het overlappende klimaat tussen koel en warm de productie van internationaal en inheems mogelijk maakt.

Het is een klei-achtige, open grond, meer cultuur, dichtheid 4000 wijnstokken.

De druiven worden geplukt tijdens de eerste week van september. Na de ontsteling wordt de wijn gemaakt bij koude maceratie en gedurende 12 uur bij 10°C langzaam geperst.

Kleur:                                 

 

 

Geur:                                 

Gele appel, meloen, perzik tot tropische geuren van mango, papaja en typische gele bloemen.

 

Smaak:                              

Goede body, een zachte delicate zuurgraad en elegantie.

 

Wijn & Spijs:      

Schelpdieren, geitenkaas, witvis, schaaldieren, rijst Aziatisch, zalmachtigen


Wijnhuis omschrijving:     

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap. De liefde die de familie Paolucci al 3 generaties heeft voor de natuur en hun land. Met als doel de vriendschap van de natuur terug te betalen door met de grootste zorg druiven te laten groeien en er wijn van te maken. Aandacht en respect is nodig om deze manier van het omgaan met de natuur over te brengen op de komende generaties. De hele familie van ouders tot kinderen, oom en zelfs een neef is betrokken bij het wijn maken. Sinds deze generatie, de vorige generaties leverden hun druiven aan de coöperatie, wordt er zelf wijn gemaakt. Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.

Land: Italië
Gebied: Abruzzen
Druivensoort: Pecorino
Wijnhuis: Venea
Jaar: 2021
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen