Venea Spinalba

€12,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Kleur: Helder strogeel met groenachtige reflecties.

Geur: Intense aroma's van citrusfruit, witte bloemen en groene appel.

Smaak: Fris en fruitig met tonen van perzik en ananas, en een subtiele kruidigheid.

Venea is een klein, familiebedrijf gevestigd in de Italiaanse regio Marche. Het wijnhuis is opgericht door de broers Luca en Matteo Paolucci en hun vader Gianni, die zich richten op biologische wijnbouw. Het wijnhuis is vernoemd naar de oude Romeinse weg die door de wijngaarden loopt, de Via Venea.

De wijngaarden van Venea liggen op de heuvels rond het dorp Cupramontana, dat bekend staat als het centrum van de Verdicchio-wijnproductie. Het wijnhuis maakt gebruik van traditionele wijnbereidingsmethoden en werkt uitsluitend met hand geplukte druiven.

Venea streeft naar duurzame wijnbouw en maakt gebruik van ecologische en biologische methoden om de biodiversiteit en het lokale terroir te behouden. Het wijnhuis is trots op zijn lokale erfgoed en deelt dit graag met bezoekers door middel van rondleidingen en proeverijen.

Een bezoek aan Venea biedt niet alleen de mogelijkheid om te genieten van de heerlijke wijnen, maar ook om kennis te maken met de gepassioneerde familie Paolucci en hun toewijding aan duurzame wijnbouw en lokale tradities.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen