Venea Vitali

€8,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (4)

Duivensoort:   Sauvignin blanc, Trebbiano

Wijnhuis:        Venea                   

Gebied:           Abruzzen Venea                     

Land:              Italië                   

 

Omschrijving:          

De trebbiano druif uit Abruzzen groeit dicht bij zee. De combinatie met een snufje sauvignon blanc zorgt voor de spanning in deze goede huiswijn.

Kleur:                                 

De kleur is bleek geel

 

Geur:                                 

De geur is mooi complex met tonen van witte bloemen, frisse appeltjes, wit fruit als meloen en peer gevolgd door thijm en salie.

 

Smaak:                              

De smaak is aangenaam complex met in aanzet veel mineraliteit en tonen van groene appels gevolgd door rijker wit fruit en afgemaakt met een sappige en verkwikkende afdronk.

 

Wijn & Spijs:      

De Vitali is een heerlijk combinatie bij schaal- en schelpdieren, zalmachtigen, sushi, witvis en geitenkazen maar is ook heerlijk om zo van te genieten.            


Wijnhuis omschrijving:     

De Venea wijngaarden strekken zich uit langs 10 hectare wijngaarden in het gebied van Fossacesia vlak bij Chieti in de Abruzzen.
Venea is een verhaal van een familie met liefde en vriendschap. De liefde die de familie Paolucci al 3 generaties heeft voor de natuur en hun land. Met als doel de vriendschap van de natuur terug te betalen door met de grootste zorg druiven te laten groeien en er wijn van te maken. Aandacht en respect is nodig om deze manier van het omgaan met de natuur over te brengen op de komende generaties. De hele familie van ouders tot kinderen, oom en zelfs een neef is betrokken bij het wijn maken. Sinds deze generatie, de vorige generaties leverden hun druiven aan de coöperatie, wordt er zelf wijn gemaakt. Nicoline en zijn echtgenoot Serena maken op een hypermoderne manier wijnen van de autochtone druivenrassen trebbiano, montepulciano en pecorino. Van die laatste dacht men dat het ras rond 1900 verdwenen was. Maar dit is inmiddels de witte variëteit waarmee de streek furore maakt.

Land: Italië
Gebied: Abruzzen
Druivensoort: Sauvignin blanc, Trebbiano
Wijnhuis: Venea
Jaar: 2021
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen