Veuve Clicquot Rose

€67,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (2)

Veuve Clicquot Rose 0.75L

Duivensoort:                       Pinot Noir

Wijnhuis:                            Veuve Cliqout

Gebied:                               Côte de Blancs en Montagne de Reims

Land:                                  Frankrijk

 

Omschrijving:          

De rosé trend zet versterkt door. Ook wat betreft champagne rosé. Vooral in Nederland, zo lijkt het. Ons land springt eruit als het om champagne rosé gaat. De champagne rosé markt is in 2005 met bijna 12 procent gegroeid. Van alle champagne die nu in Nederland wordt genoten, is 9 procent champagne rosé. Veuve Clicquot komt dus precies op tijd met de lancering van haar nieuwe Brut Rosé. De verkopen van champagne rosé zijn sinds 2000 met 20 procent gestegen. Bijna alle gereputeerde champagnehuizen hebben rosé in het assortiment. Toppers zijn natuurlijk Krug Brut Rosé, Dom Pérignon Brut Rosé en La Grande Dame Brut Rosé. Moët & Chandon in Epernay bouwt op dit moment zelfs een geheel nieuwe cuverie speciaal voor de rode wijnen bestemd voor haar champagne rosé’s. De verwachtingen zijn dat het succes van champagne rosé de komende jaren versterkt doorzet en dat wellicht meer dan 20 procent, misschien zelfs wel meer dan 30 procent van alle champagnes straks roze gekleurd zal zijn. In maart 2006 is de nieuwe Veuve Clicquot Brut Rosé feestelijk gelanceerd. Er waren in het assortiment al verschillende rosé’s, maar nog geen non-millésimé oftewel non vintage. Nu dus wel en hoe! Wat een uitmonstering. In alles kenmerkend voor VCP: een eye catcher van de eerste orde en tegelijk stijlvol en chic. Volstrekt in de stijl van de VCP Carte Jaune, de VCP Yellow Label. Het kan niet mooier, het kan niet beter. Zo is het ook met het smaakkarakter en de kwaliteit. Het champagnehuis, in 1772 in Reims gesticht, heeft als devies “Une seule qualité, la toute première”. Vertaald betekent het: “Eén kwaliteit, de beste”. Dat zie je in het feestelijke, zachte roze van de fles en dat proef je in de champagne zelf.

 

Kleur:   

Diep roze

 

Geur:    

Sublieme fruitexpressie, behorend bij een topklasse champagne rosé. Heerlijk fris en zuiver, klein rood fruit – kersen en vooral het verfijnde van frambozen.

 

Smaak: 

Krachtige, vineuze smaak, zo kenmerkend voor champagnes van VCP. Je proeft dat de pinot noir een extra accent geeft: heerlijk klein, rood fruit, iets gekonfijt en wat kruidig ook;

 

Wijn & Spijs:

Lam, zalm          

 

Wijnhuis omschrijving:      

Veuve Clicquot is opgericht in 1772 door Philippe Clicquot-Murion, maar beroemd geworden door de voortzetting van het bedrijf door zijn zoons weduwe (‘veuve’) Barbe-Nicole Ponsardin, in 1805. Zij was een formidabele en innovatieve vrouw. Haar motto ‘only one quality, the finest’ is nog steeds leidend voor Veuve Clicquot, het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Madame Clicquot, La Grande Dame, heeft gezorgd voor vele baanbrekende innovaties in de champagnewereld zoals de eerste rosé en eerste vintage champagnes. Ook de ‘pupitre’ is een uitvinding van haar hand; in deze tafel met schuine gaten kon de fles zo geplaatst worden dat door regelmatig keren, de rémuage, het gistbezinksel naar de hals toe zakt. De champagnes hebben een vol, rijk en krachtig karakter.

Veuve Clicquot is een stijlvolle champagne die bruist van succes, elegantie en levenslust.

Land: Frankrijk
Gebied: Champagne
Druivensoort:
Wijnhuis: Veuve Clicquot
Jaar: N.v.
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Rosé
0 sterren op basis van 0 beoordelingen