Zuidam 5 jaar Oude Jenever 0,2

€11,95
Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Zuidam 5 jaar oude jenever

Destilleerderij:                     Zuidam

Gebied:                               Baarle Nassau   

Land:                                  Nederland

 

Omschrijving:          

De graan eau de vie (moutwijn) wordt gedistilleerd uit gelijke delen Rogge, Mais en Gemoute Gerst. De gemoute gerst zorgt voor de ruggengraat van de drank. De mais geeft daaraan een rijke zoetheid en de rogge kenmerkt de kruidige tonen. Het nieuwe distillaat wordt drie keer gedistilleerd in een kleine pot still. Dan wordt het distillaat gedeeltelijk een vierde keer gedistilleerd met zorgvuldig geselecteerde kruiden zoals jeneverbes, zoethoutwortel en anijszaad. Als laatste wordt de moutwijn met de andere ingrediënten bij elkaar gevoegd en wordt het alcoholpercentage gereduceerd naar 45% voor de lagering in kleine houten vaten. De Genever rijpt uiteindelijk minimaal 5 jaar waarna deze in kleine badges wordt geblend en gebotteld. Deze oudste Genever van Zuidam is een absoluut paradepaardje binnen de Genever.

 

Kleur:                                 

Goud geel

 

Geur:                                 

                                           

Rijk en vol met tonen van vanille, toffee en eiken.

 

Smaak:                              

Rijk en zoet met een achtergrond van vanille, toffee en honing.

 

Destilleerderij omschrijving:         

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen