Zuidam Jonge Graanjenever

€22,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Zuidam Jonge Graanjenever

Destilleerderij:                     Zuidam

Gebied:                               Baarle Nassau   

Land:                                  Nederland

 

Omschrijving:          

De Zuidam Jonge Genever wordt drie keer gedistilleerd in kleine roodkoperen ketels van een 1/3de rogge, 1/3de gemoute gerst en 1/3de mais mengsel. Na drie distillaties wordt het resulterende distillaat gedeeltelijk nog een keer gedistilleerd met de kruiden als jeneverbes, zoethout en anijszaad. Het resultaat is deze verfijnde en fruitige niet gelagerde genever.

 

Kleur:                                 

Bleek met een lichte zweem

 

Geur:                                 

Fruitig met prettige aroma’s van jeneverbes, vanille en hints van mout en brood.

 

Smaak:                              

Een aangenaam mondgevoel met fruitige tonen van de jeneverbes.

 

 

Destilleerderij omschrijving:         

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De master distiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen