Zuidam Rogge Jenever

€24,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Zuidam Rogge Jenever

Destilleerderij:                     Zuidam

Gebied:                               Baarle Nassau   

Land:                                  Nederland

 

Omschrijving:          

De Zuidam Rogge Jenever wordt drie keer gedistilleerd in kleine roodkoperen ketels van een 100% rogge graan mengsel. Het nieuwe rogge distillaat wordt dan voor een periode van minimaal vijf jaar in nieuw Amerikaans eiken vaten gelagerd. Hierna worden alle ingrediënten samengevoegd voordat het tot drinksterkte wordt gereduceerd.

 

Kleur:                                 

Geel

 

Geur:                                 

Rogge kruidigheid met vanille, toffee, kaneel en een beetje anijs.

 

Smaak:                              

De smaak heeft rijke tonen van eiken, zachte toffee met een beetje zoethout.

 

 

Destilleerderij omschrijving:         

Zuidam is één van Nederlands meest ambachtelijke stokerijen. Kennis en kunde gaat hier hand in hand samen om tot een spat zuiver resultaat te komen. Smaakvol en heel puur gelagerd op de mooiste vaten in Zuidam in een notendop.

 

De masterdistiller Patrick Zuidam is een absolute meester in de kundigheid van het destilleren. Meermaals is Zuidam uitgeroepen tot beste Genever en Whisky product ter wereld ten midden van al het grote geweld over de grens. Voor het malen van het graan en rogge heeft Zuidam een eeuwenoude Nederlandse traditie weer in het leven geroepen daar gebruik te maken van authentieke graanmolens. Het daadwerkelijke destilleren gebeurd allemaal op een hele lage temperatuur waardoor er nergens suiker dient te worden toegevoegd om een mooie zachte stijl te kunnen ontwikkelen. Voor het lageren gebruikt Zuidam alleen de mooiste vaten die overal ter wereld vandaan komen om zorg te dragen voor de beste kwaliteit en eigen eigenschappen te laten spreken.

 

Absoluut een aanrader met 50 jaar historie en nog vele jaren te gaan.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen