Benromach Peat Smoke

€56,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (1)

Benromach Peat smoke 0,7L

Distilleerderij:                  Benromach

Gebied:                           Speyside

Land:                              Schoteland

 

Omschrijving:    

 

Een geweldig fruitige en rokerige single malt whisky. Deze whisky heeft een unieke smaak en wordt alleen in kleine batches geproduceerd.

 

Kleur:                                 

Donker amber

 

Geur:  

Zoete vanilla, honing en gezouten vlees met hints van abrikoos en citroen gecombineerd met een subtiele hint tabak.

 

Smaak:  

Een gebarsten peper met zoete aardbei en sinaasappel smaak. Een kleine vleugje anijszaad gecombineerd met een slepend vreugdevuur.

 

Distilleerderij omschrijving:   

Benromach gebruikt de beste natuurlijke producten waarbij de toegewijde destilleerders instrumenteren tijdens elke seconde van het destilleerproces. De destilleerders kennen geen kortere routes tot perfectie! Hierdoor krijgt de whisky van Benromach zijn speciale Speyside karakter; een mooie balans en een klein beetje rokerig. Benromach is één van de weinig destilleerderijen waarbij de whisky nog volledig met de handgemaakt wordt. 

 

In 1993 werd Benromach verkocht aan een familie die inmiddels door de 3de en 4de generatie gerund wordt. Toen Benromach werd overgenomen in 1993 had het destilleeringsproces stil gelegen voor 10 jaar. De traditionele manier van whisky produceren werd opnieuw uitgevoerd. Door de jaren lange kennis kreeg de Benromach whisky zijn traditionele smaak. Het destilleren van whisky bij Benromach wordt door drie destilleerders gedaan waardoor het gehele proces zeer nauwkeurig in de gaten wordt gehouden.   

Land: Schotland
Soort: Single malt
Destilleerderij: Benromach
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 46,0 %
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen