Giol Pinot Grigio

€11,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (12)

Duivensoort:       Pinot Grigio              

Wijnhuis:            Giol

Gebied:               Veneto              

Land:                  Italië           

 

Omschrijving:          

Een allemansvriend, Pinot Grigio zoals je hem verwacht uit Italië, sappig, met een klein bittertje en een sappig zuurtje gevolgd door mooi fruit wit fruit.  

Vittorio weet wat hij doet met zijn biologisch geteelde fruit. Hij bewaart ook most van de wijn op 0 graden, zodat hij te allen tijde verse wijn kan afvullen. Ook halverwege het jaar smaakt zijn Pinot Grigio nog als jong en fris; heel goed doordacht. Verpakking 99% recyclebaar, de kameleon onder de Italiaanse druiven.

 

Kleur:                                 

Bleek strogeel

 

Geur:                                 

Elegant en karakteristieke  met tonen van abrikoos, perzik en zon gedroogde hei. 

 

Smaak:                              

sappig, met een klein bittertje en zacht zuur en mooi fruit

 

Wijn & Spijs:                    

Witvis, vegetarisch, spicy Oosters, wit vlees, zachte romige kaas, tonijn & zwaardvis, kipgerechten

 

Wijnhuis omschrijving:   

Azienda Agricola Giol ligt in het hart van San Polo di Piave, op 35 km afstand van Venetië (Veneto) en is het oudste prosecco huis uit Italië (1427). Het handelsmerk van dit wijnhuis is het tegenwoordig onbewoonde kasteel Giol. Hier liggen in de kelders, onder toeziend oog van de jonge Venetiaanse wijnmaker Vittorio Carraro, de wijnen te rijpen, achter meters dikke muren en daardoor op een constante temperatuur. De recente geschiedenis van het kasteel en de wijnkelders gaat terug naar de gebeurtenissen rond 2 families: eerst de Papadopoli familie en later de Giol familie. De graaf Papadopoli, een Venetiaanse bankier, gebruikte het kasteel als zijn zomerverblijf en verliet Venetië tijdens die maanden om de supervisie te houden over oogst op zijn oneindig landgoed. In 1923 verkocht de familie het enorme landgoed met meer dan 60 geannexeerde boerderijen en het kasteel aan commandant Giovanni Giol. Hij was net teruggekeerd uit Zuid-Amerika na een zeer succesvolle emigratieperiode. Hij betrok het kasteel en ging verder met het werk van de graaf. Met behoud van de structuur en de oude wijnkelders, bouwde hij een tweede vaten kamer, nog steeds bekend wegens zijn afmeting en charme. Na de bijdragen van de volgende drie generaties is het volledige complex in een uitstekende staat en is er een wijnhuis overgebleven waar geweldige wijnen worden geproduceerd. Allen van biologische druiven gemaakt, veganistisch, soms ook zonder toegevoegd zwavel en met relatief lage alcoholpercentages.  

Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: Pinot Grigio
Wijnhuis: Giol
Jaar: 2021
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12.5%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen