Macallan 18 years double cask

€299,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Macallan 18 Years double Cask

Distilleerderij: Macallan

Gebied: Speyside

Land: Schotland

 

Omschrijving:

The Macallan 18 Years old heeft gerijpt op twee verschillende vaten, namelijk: Amerikaans eiken en Europese Sherry vaten. Hier wordt de whisky wat zoeter en warmer van. De vanille van het Amerikaans eiken en de kruidigheid van de Europese. Een sublieme combinatie.

Kleur: amber.

Geur: gember, toffee en gedroogd fruit.

Smaak: rozijnen, karamel, vanille en gember. Lange afdronk met onder andere zoete sinaasappel.

Over de distilleerderij:

The Macallan Estate ligt aan de oevers van de rivier de Spey, Speyside, Schotland. In 1824 kregen zij een vergunning om te distilleren, al is het wel aanneembaar dat er hiervoor ook al gedistilleerd werd. De distilleerderij ligt op een landgoed van maar liefst 485 hectare! Je kan hier wilde Atlantische zalm de Spey op zien zwemmen, rode eekhoorntjes spelen en fazanten in het bos spotten. Een fantastische omgeving.

Naast dat de natuur hier beeldschoon is, word er natuurlijk ook whisky geproduceerd. Hier groeien ze er dus gerst en distilleren zij de spirit. Ook ligt al het moois in dit gebied te rijpen voor zijn kleur, geur en smaak. Er worden natuurlijk alleen maar de beste vaten gebruikt.
Dit alles maakt Macallan een unieke distilleerderij, wat in een bijna sprookjesachtig gebied ligt. Dat is ook zeker terug te proeven in de whisky's die zij er produceren.

Land: Schotland
Soort: Double Cask
Destilleerderij: The Macallan
Inhoud: 0.7L
Alcoholpercentage: 43%
Botteling: Distillery
0 sterren op basis van 0 beoordelingen