Negretti Barolo Mirau

€52,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (3)

Duivensoort:       Nebiolo            

Wijnhuis:             Negretti              

Gebied:               D.O.C. Langhe               

Land:                  Italië               

 

Omschrijving:          

De wijn is gemaakt van druiven die groeien in de Rive wijngaard op 230m hoogte met een zuidoost expositie, van druivenstokken die 1980 zijn geplant en druiven die groeien in de Bettolotti wijngaard op 270m hoogte ook gericht op t zuid-oosten alleen zijn deze druiven in 1990 geplant. De Nebiolo druif doet t goed in de kalkrijke zandbodem.

De fermentatie met druivenschil duurt 14 tot 18 dagen in rvs vaten met een gecontrollerde temperatuur van 24 graden. De malolactische gisting gaat spontaan. De wijn wordt rijp in zwitsers eiken gedurende 24 maanden.

 

Kleur:                                 

 

 

Geur:                                 

 

 

Smaak:                              

 

 

Wijn & Spijs:                    

Nagel- en komijnekaas, rood vlees, lam, harde kaas, varken, pasta/deegwaren, (veder)wild, zachte romige kaas

 

Wijnhuis omschrijving:     

Negretti omvat 13 hectare wijngaarden in La Morra, Monforte d'Alba en Roddi. De wijnen worden uitsluitend gemaakt eigen geteelde druiven. ‘Respect voor de wijngaard’ is het motto hier. De nadruk bij Negretti ligt bij het werk in en aan de wijngaarden, slechts 10% wordt besteed aan de kelder. Uitgebreide zorg het hele jaar door en een ‘groene oogst’ resulteert in extreem lage opbrengsten, tussen eind juni en eind juli wordt een percentage overtollig fruit weggesneden.
Alle druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig behandeld in kleine kistjes. Uiteraard worden de ongefilterde wijnen in een smetteloos schone kelder gemaakt en gelagerd. De prijzenkast van de Negretti wijnen toont de internationale waardering voor hun geweldige nebbiolo wijnen. De Barolo’s vallen keer op keer in de prijzen. Bovendien zijn ze inmiddels duurzaam werkend volgens de  Green

Land: Italië
Gebied: D.O.C. Langhe
Druivensoort: Nebiolo
Wijnhuis: Negretti
Jaar: 2009
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 14,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen