Cielo Pinot Grigio

€5,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (93)
  • Koop 6 voor €5,75 per stuk en bespaar 4%

Duivensoort:                     Pinot Grigio

Wijnhuis:                           Cielo 

Gebied:                             Veneto

Land:                                 Italië

 

Omschrijving:          

Deze wijn is gemaakt van Pinot Grigio druiven, die handmatig geoogst worden. De fermentatie vindt plaats met behulp van geselecteerde gisten bij gecontroleerde temperatuur. Daarna rijpt de wijn in stalen tanks.

De Pinot Grigio is licht en verfrissend met een aantrekkelijk boeket en een zeer verleidelijke afdronk. De kleur is strogeel met groende reflecties. In de neus komt de warme geur van geroosterd brood naar voren, die perfect in balans wordt gebracht door het aroma van groene appel. De smaak is zeer fris en zeer toegankelijk.

Deze wijn is heerlijk als aperitief en zeer geschikt bij amuses, soep, vis en wit vlees. De wijn kan het beste jong gedronken worden.

 

Kleur:   

strogeel met groende reflecties.

 

Geur:    

 In de neus komt de warme geur van geroosterd brood naar voren, die perfect in balans wordt gebracht door het aroma van groene appel.

 

Smaak: 

De smaak is zeer fris en zeer toegankelijk.

 

 

Wijn & Spijs:      

Deze wijn is heerlijk als aperitief en zeer geschikt bij amuses, soep, vis en wit vlees. De wijn kan het beste jong gedronken worden.

 

Wijnhuis omschrijving:

Cielo e Terra werd opgericht in 1908 door een groep wijnproducenten in Veneto met als doel hun krachten zowel op gebied van productie, verkoop en kennis te bundelen. Vandaag de dag hebben we meer dan 3000 hectare wijngaarden. Een enorme productie. Deze wijnbouw concentreert zich met naam in de heuvels van Berici, die zorgen voor een goede ligging ten opzichte van de zon. Dit gebied heeft ook een reputatie hoog te houden op het gebied van olijfolie, ham, kaas en truffels.
 
De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan ​​in de Valle del Chiampo, rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo's nieuw opgerichte familieactiviteit begon meteen zijn vruchten af ​​te werpen. De vraag naar het nieuwe product wat in de Chiampo Valleu geproduceerd werd, groeide en begon ook uit te uitbreiding naar naburige valleien. In 1962 groeide het wijnbouw- en productiebedrijf als gevolg van de verbeteringen van de nieuwe generatie. Hun enthousiasme beïnvloed tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt. Het werd echter al snel duidelijk dat de output van de kleinschalige wijnbouw niet voldoende was om aan de eisen van de markt te voldoen. Als reactie hierop begon Cielo met het kopen, verwerken en bottelen van bulkwijn. 
Land: Italië
Gebied: Veneto
Druivensoort: Pinot Grigio
Wijnhuis: Cielo
Jaar: 2021
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen