Domaine de la Baume Cremant de Limoux

€10,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (32)

Duivensoort:       Chardonnay (70%), Chenin Blanc (20%), Pinot Noir (10%)

Wijnhuis:             Domaine de la Baume   

Gebied:                Languedoc

Land:                    Frankrijk

 

Omschrijving:          

De Cremant van Domaine de la Baume is een heerlijke zachte en fruitige bubbel. De fisse nachten en warme dagen zorgen voor het lekkerste fruit en uiteindelijk de lekkerste bubbel!

 

Laat zich het lekkerste uit een witte wijn glas drinken zodat de smaak volledig tot zijn recht komt.

 

Kleur:   

Een goudgele kleur

 

Geur:    

De geur toont expressief met zachte tonen van brioche, amandelen en rijp wit fruit.

 

Smaak: 

De smaak begint met een zachte maar goed aanwezige bubbel met zachte tonen van wit fruit, gebrande amandelen en lichte brioche tonen. De afdronk is verfrissend en nodigt uit naar een volgende slok.

 

Wijn & Spijs:      

Heerlijk als aperitief, maar ook bij sushi, krab, kreeft en salades.

 

Wijnhuis omschrijving:   

Domaine de la Baume is één van de belangrijkste wijnhuizen geweest voor de ontwinkkeling van de Languedoc-Rousillon. In de begin jaren 1900 hadden zij al een eigen boutique winkel in hartje Parijs waar de wijnen werden verkocht. De goede bekendheid en internationale alure zorgde voor de overname in 1990 door het grote Australische wijnconcern Hardy’s. Domaine de la Baume was hiermee het eerste wijnhuis in de Languedoc-Rousillon dat een grote internationale kapitaal injectie kreeg. Hiermee is de kwaliteit sterk gestegen, wat na de overname door het Franse Les Grands Chais de France alleen maar verder is doorgevoerd.

 

Heden ten dagen plukken ze letterlijk en figuurlijk de vruchten van de kwalitatieve vorm van druiventeelt en wijn makerij bij Domaine de la Baume.

 

De domaine serie wordt gemaakt van de oudere druivenstokken van het domain. Deze geven mooi fruit maar weinig opbrengsten per druivenstok. De gehele serie ontwikkeld hierdoor veel smaak afgerond door heel mooi eikenhout. Prijs kwaliteit is geweldig!

 

Land: Frankrijk
Gebied: Languedoc
Druivensoort: Chardonnay, Chenin Blanc en Pinot Noir
Wijnhuis: Domaine de la Baume
Jaar: n.v.
Inhoud: 0,75L
Alcohol percentage: 12%
Wijn kleur: Wit
0 sterren op basis van 0 beoordelingen