Moillard Grivot Bourgogne Pinot Noir

€19,99
Beschikbaarheid: Op voorraad (7)

Duivensoort:                     Pinot Noir

Wijnhuis:                           Moillard 

Gebied:                             Bourgogne, Côte de Nuit

Land:                                 Frankrijk

 

Omschrijving:          

Pinot Noir, geboren in Bourgondië, baart alle grote rode wijnen van de Bourgondische wijngaard. Deze kwetsbare druivensoort vereist tijdens zijn vegetatieve periode zeer zorgvuldige verzorging.

De grond bestaat uit mergel met kalksteen en klei.

Handmatige oogst. Traditionele vinificatie in thermo-gereguleerde vaten. Koude maceratie van voor de fermentatie, lange vatting met ponsen en overpompen. Rijping op fijne droesem in eikenhouten vaten van 1 tot 5 wijnen gedurende 10 maanden.

 

Kleur:   

Robijn rood

 

Geur:    

Fruitig boeket van framboos en aalbes

 

Smaak: 

De smaak is vol en heerlijk met kruidige aroma's van zoethout en vanille. De tannines zijn in harmonie en de afdronk heeft een mooie zoetheid.

 

Wijn & Spijs:      

Ronde wijn, ideaal voor wit vlees zoals konijn maar ook lamsvlees en eend, en op gegrild vlees, rundvlees en gestoofd kalfsvlees of vleeswaren. Past goed bij vegetarische gerechten zoals groentegarnalen. Kazen: Reblochon, Morbier, Emmental ...

Wijnhuis omschrijving:

Moillard, van oudsher gevestigd in Nuits-Saint-Georges , in de Côte de Nuits, biedt landgoedwijnen (Côte de Nuits en Côte de Beaune) en een traditionele signatuur van Bourgondische wijnen .

De oude herinneringen aan Nuits-Saint-Georges getuigen dat de familie Moillard al vóór de Franse Revolutie wijngaarden bezat. Maar het Huis kende een echte bloei in 1850, toen Symphorien Moillard zijn eerste wijnen kocht om te voldoen aan een bestelling die te groot was voor zijn landgoed, en daarmee zijn handelsactiviteit initieerde.

Sindsdien heeft Moillard nauwgezet vinificatie- en rijpingswerk verricht om al zijn wijnen volledig tot hun recht te laten komen.

Land: Frankrijk
Gebied: Bourgogne, Côte de Nuit
Druivensoort: Pinot Noir
Wijnhuis: Moillard Grivot
Jaar: 2020
Inhoud: 0.75L
Alcohol percentage: 12,5%
Wijn kleur: Rood
0 sterren op basis van 0 beoordelingen